Skip Navigation Links
     
  Villa Le Monde
Rue du Nulay 9
6980 La Roche-en-Ardenne
info@villalemonde.com
 
         


Villa le Monde ondersteunt een school in Ecuador. Interesse?
Klik HIER.
***

Hoe kwamen wij in de Ardennen? 
Vanaf onze terugkomst, de één na laatste keer uit Australië (eind augustus 2003) zijn wij t/m halverwege 2005 bezig geweest om naar Australië te emigreren.
Ons plan (samen met Australiër Iain Hopper McTavish) een activiteiten hostel op te zetten in het zuidwesten werd door de autoriteiten daar goed gevonden. Alleen met de laatste benodigde financiële steun voor een beetje zekerheid kwam men niet over de balk.
 
Een sprong in het diepe om daar eerst te gaan werken en dan verder te zien zagen wij beide niet zitten. En hebben het plan in de koelkast gezet.
 
Ondertussen waren wij al verhuisd naar IJhorst (verhuizing in november 2004, mocht het Australische plan niet lukken in het achterhoofd ) en zijn in het oosten van Nederland gaan kijken voor een leuke boerderij om daar overnachtingen en sportieve en feestelijke activiteiten te gaan organiseren. De huizenprijzen en grondprijzen noopte ons echter om toch elders te kijken. Het financiële risico vonden wij te groot bij de meeste objecten die wij hadden gezien.
 
In juni 2006 kwamen wij op Kreta het Nederlands koppel Rob en Caroline van Egeren tegen die de groepsaccommodatie La Maison des Amis hebben in Hives, nabij La Roche. Door hun verhalen en nadat we niet lang daarna bij hun zijn geweest waren we verliefd op La Roche en omstreken. Het was voor ons duidelijk, de Belgische Ardennen dat moest het gaan worden!!!
 
Na ongeveer 10 huizen bekeken te hebben (en honderden op internet) en een flink aantal keren heen en weer gereden te hebben hadden wij rond januari 2007 Villa Tjerina (naam veranderd in Villa Le Monde) gevonden als ons droomhuis. Er zijn geen activiteiten direct mogelijk op de grond bij het huis. Het heeft wel het voordeel dat het dicht op het centrum van La Roche zit met een schitterend uitzicht op het kasteel en de natuur is om de hoek!!!


Wij zijn een flexibel overnachtingadres voor koppels, gezinnen maar ook grotere groepen en bedrijven verwelkom wij met grote regelmaat. Wij willen een relaxte sfeer bieden in een wereldse omgeving exact zoals wij gevoeld hebben tijdens onze reizen over de aardbol.
Wij organiseren arrangementen met een sportief en feestelijk karakter op maat.
 
Uiteraard hopen wij u in ons verblijf te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet, 
Serge, Josette, Jet en Suus Bierhuizen


P.s. wij hebben zelfs in de Ardennen het Australische koken behouden...check HIER

 B&B kopen in de Ardennen