Skip Navigation Links
     
  Villa Le Monde
Rue du Nulay 9
6980 La Roche-en-Ardenne
info@villalemonde.com
 
         

***

La Roche-en-Ardenne en de rest van de prachtige Ardennen!!!

La Roche wordt ook wel “De Parel van de Ardennen” genoemd. En tijdens een bezoek zal u het daar snel mee eens zijn. De heuvels en bossen spreken al snel voor zich. De kasteel ruine is het middelpunt en valt vanuit alle hoeken hoe je de plaats binnenkomt niet te missen. De vele gezellige restaurantjes en barretjes zorgen ook dat de innerlijke mens getrakteerd wordt op dat parelachtige gevoel.
Ook de centrale ligging van La Roche, in het hart van de Ardennen, is de naam waard. 


Een filmpje over La Roche en Ardenne, klik HIER.


Klik hier voor een kaart van La Roche
Klik hier voor de evenementen kalender van La Roche.
Kalender van de Provincie Luxemburg
En hier voor nog 1 uit de omgeving en La Roche.

Midden in de Ardennen - De bereikbaarheid is prima en daarmee is het een perfecte uitvalsbasis voor diverse doeleinden, van sportief tot meer passief. Zelf hebben wij de gehele wereld over getrokken maar kunnen geen plek noemen waar je zoveel kunt doen en met je laten doen op zo’n relatief klein gebied. Genieten van rust is zelfs met zoveel te doen nog steeds mogelijk in het mooiste natuurgebied van West-Europa.

Sportieve arrangementen van Villa Le Monde - Wij verzorgen alle soorten van buitensporten die in de Ardennen mogelijk zijn dit kan in met losse verhuur of boeking tot arrangementen op maat voor uw bedrijf (b.v. teambuildings activiteiten) familie of vriendengroep. Uiteraard zijn de meeste activiteiten al boekbaar vanaf 1 persoon. En zijn de meeste activiteiten voor kinderen te doen. 
*Middels ons organisatie bureau Ardennen-Organisatie.com bieden wij ook mogelijkheden buiten onze eigen B&B om. Ideaal voor groepen groter dan 16 personen.

Actief - De sportieve personen verkiezen de Ardennen voor wandelen, hiken, Nordic walking, vissen, mountainbiken, wielrennen, fietsen, paardrijden, kanoën, klimmen/abseilen, klettersteigen, golfen, etc. 


Grotten - Fraaie grotten zijn in de nabijheid te bezoeken in Han, Rochefort en Dinant , Remouchamps en heel dichtbij in Hotton.


Kinderparadijsen - in La Roche bevindt zich een overdekt zwembad. En bij Hotel/camping Floreal een buitenzwembad. Net buiten La Roche treft u een wildpark met een speeltuin. In Houffalize is een educatief verandwoorde lokatie met een speeltuin, Houtopia.
In Dochamps (8km van La Roche) bevind zich L'O Vive met een speeltuin, spellen en een taverne. 
Plopsaland Coo ligt op slechts 45 minuten rijden.

Ontspannen het woud ontdekken - voor zowel jong als oud kunnen zich in Dochamps vermaken. In Parc Chlorophylle is er naast de uitleg van diverse boom soorten en en uitleg van de Ardeense wouden een speeltuin en een brasserie. Op 10km van La Roche in Dochamps.

Daarnaast mogen de Ardennen ook leuk en leerzaam worden genoemd voor kinderen. Hier een artikel ovde Belgische Ardennen
Wij beschikken over twee 4 persoonskamers zeer geschikt voor gezinnen en onze  grote gastenkamer met bar en schitterend uitzicht vanuit de serre, heeft een grote kist met speelgoed staan. Pa en ma zijn dicht in de buurt met een drankje en bijvoorbeeld een boek. Dus al met al is Villa Le Monde ook ideaal voor gezinnen. 

Schat zoeken -  zowel lopend met de fiets of met de auto. Tevens een leuke manier om het kleinste stadje van de wereld, Durbuy, te ontdekken.


Fourneau St Michel - is een openlucht museum in de buurt van St Hubert. Zowel voor jong als oud interessant. De huizen en gebouwtjes zijn orgineel maar hebben elders in de Ardennen gestaan. Er is een speeltuin voor de kinderen en 2 tavernes.

B&B kopen in de Ardennen
 

Ezelwandelingen en Koetstochten - nabij La Roche en Ardenne is een (zorg) boerderij met diverse dieren en verkoop van verse groenten. Ook is er een mogelijkheid om ezel te rijden en koetstochten in de omgeving te doen. Voor meer info, klik HIER.

Waterval - naast Coo op het grondgebied van Stavelot ligt de waterval van Coo. Een grote toeristiche attratie. Bij Plopsa land Coo. 


Verborgen strandje - als je van de weg afgaat naar het hierboven besproken Keltische fort en je komt na 1 km bij de Ourthe is dat tevens een heerlijke plek om te vertoeven aan het water. Het gaat daar langszaam het water in via een kiezelstrandje. Weinig mensen weten van het bestaan zodat je echt even helemaal alleen kan voelen. U kunt ook voor het drukkere grasstrandje van Maborge kiezen.


Kasteel/spook - Zomers verschijnt er elke dag een spook op het kasteel van La Roche. Met vuurwerk word het vertelde sprookje (in Frans en Nederlands) omlijst. Dit gebeuren is niet alleen leuk voor de kleintjes...


Markten/streekprodukten - Zomers is er op woensdagavond een markt in Marcourt. Diverse produkten uit de omgeving kun je hier proeven, met live muziek op de achtergrond.
De markt in La Roche is op vrijdag.
Of ga in op zondagmorgen naar Bomal voor de markt.
Klik hier voor een overzicht van de markten in de Ardennen en HIER.
Voor Brocante markten HIER.

Confiturerie Saint-Amour - nog meer streekprodukten treft u in Durbuy. Op rue St Amour zit een winkel en makerij. In Durbuy zelf treft een winkel van dit familie bedrijf.
Het is zeker een bezoek waard!


Keltisch fort - op de weg van La Roche naar Houffalize treft u bij de afslag links naar Borzee aan de rechterkant een zandweggetje die u uiteindelijk leidt naar de belangrijkste Keltische opgraving van Belgie. Op het moment word deze restaureerd.
Het kamp ligt zo'n 80 meter boven de Ourthe en geeft daardoor een prachtig uitzicht
op de omgeving. Lange afstandswandeling Luik-Luxemburg (of andersom) komt hier langs evenals een route vanuit Berismenil. La Roche mountainbike route 1 komt ook langs deze lokatie. Tevens is er in Libramont een Keltisch museum over de Ardeense Kelten. Hier nog een Artikel uit Het Nieuwsblad over de Keltsche opgraving.

Megalieten en Dolmens -  Weris is bekend om zijn megalieten uit de prehistorie: dolmens (hunebedden) en menhirs. Het schattige dorp ligt in een groene omgeving op wandelafstand van de megalithische site en plaatsen met mooie vergezichten. In het dorp zelf kunt u terecht in het megalietenhuis voor informatie over wandelingenen  kennis opdoen in het megalietenmuseum met daarbij een taverne.

B&B kopen in de Ardennen


Rochefort / Han-sur-Lesse - Binnen een half uurtje met de auto door het fraaie bosgebied de Freyf via het plaatsje Nassogne bereik je Rochefort met zijn kasteel en kun je de plaatselijk trots proeven, Rochefort Trappistenbier. Wij schenken in onze eigen Irish pub O'HERBIE, Rochefort 8.  Het gebied om Rochefort heeft veel te bieden met o.a. de overbekende grotten van Han. Minder toeristisch zijn de grotten van Rochefort zelf. 


Pottenbakkers museum- La Roche heeft net als Delft, een soort 'Delfsblauw.Er os een mogelijkheid om te zien hoe dit gemaakt wordt in een museum, Gres de La Roche. 


Bierbrouwerijen - Bier is natuurlijk niet weg te denken uit de Belgische cultuur. Diverse brouwerijen zijn te bezoeken in de buurt. Van trappist tot een normaal pintje. Om gelijk bier, een visvijver en een aantal wandelingen te combineren adviseren wij de brouwerij, Brasserie d'Achouffe van o.a. de bieren La en Mc Chouffe in Achouffe (het bier met de kabouter op het etiket). Het plaatsje heeft een mooie ligging met een aantal fraaie tavernes waar men zich in kabouter land waant. Om de brouwerij te bezichtigen dient men een afspraak te maken.


*Tevens bieden wij de mogelijkheid om de kleinste officiele bierbrouwerij van Belgie(wellicht van de wereld!!) te bezoeken. Brouwerij Inter-Pol is vrijdag en zaterdag geopend. 


Plaatsen in de buurt - Durbuy, Dinant, Bouillon zijn ook plaatsen die het bezoeken waard zijn voor de wat passievere gasten. Plaatsen net als La Roche met een hoog horeca gehalte maar waar ook zeker interessante culturele lokaties te vinden zijn. Redu is een apart plaatsje in deze rij met de naam tot grootste boekenplaats van de Wereld. St Hubert op zo'n 25 km van La Roche heeft een kathedraal die het beozken waard is. Het vernieuwde plein ervoor en wat gezellige barretjes en restaurantjes maken het tot een gezellig plaatsje.
Op 3 kwartier rijden van La Roche ligt Luik. Door veel mensen wordt deze stad als smerig en grauw ervaren maar er gaat veel moois schuil achter de lelijke panden langs de Maas. Dit artikel geeft een goede indruk.


Ardennenoffensief - de gealieerden dachten eind 1944 de oorlog beslist te hebben. De Duisters gaven zich echter niet gewonnen en zo ontstond een zware strijd in de Ardennen. Er zijn speciale Battle Tour arrangementen te boeken via onze andere site ArrangementenArdennen.nl maar u kunt uiteraard ook zelf routes kopen via internet, klik HIER. Om een duidelijk beeld te krijgen wat er zich allemaal heeft afgespeeld. De routes gaan door prachtig landschap en is zeker de moeite waard om op die manier de Ardennen te ontdekken.
O.a. in La Roche en in Berismenil zijn oorlogs musea in de omgeving. Het grootste en bekendste monument, War Museum ligt in Bastogne.
Meer info over het Ardennenoffensief treft u op:
Traces of War
Oorlogsmusea.nl
Wikipedia
Strijdbewijs.nl


Hare Krishna kasteel - In het hartje van de Belgische Ardennen, vlakbij Durbuy (Septon), ligt het sprookjesachtige kasteel van Petite Somme. Het kasteel heeft een lange geschiedenis en biedt nu onderdak aan Radhadesh: een spirituele leefgemeenschap. Er zijn dagelijks rondleidingen op het fraaie landgoed.


Chocolade makerij - Chocolade is ook echt iets Belgisch en in Samree, een plaatsje niet ver van La Roche een bedrijf welke deze heerlijkheden maakt. Je kan zelf meekijken bij de chocolade maker Cyril hoe dat gaat. Ook kan je chocolade repen met een foto van jouw erop laten maken.
Een andere Chocolade makerij is die in het 15km verderop gelegen Erezee.  
Defroidmont is elke dag te bezoeken ook in de winter!

B&B kopen in de Ardennen

Bevers en dassen- in de Ardennen zijn bevers en je kunt deze ingenieurs van de waterkant aanschouwen op diverse plaatsen rondom La Roche. Ook zijn er tours om dassenburchten te bekijken. Of een combinatie van beid. Deze leuke bezigheden dient wel van te voren gereseveerd te worden. 


Velomediane Claudy Criquellion/Nature marathon/Triatlon - er zijn een aantal speciale sportieve happeningen die La Roche elk jaar aan doen. Wij bieden deze sportieve mensen graag een heerlijke douche, een goed bed en lekkere maaltijd. De volgende sites geven meer informatie over de evenementen:


Claudy Criquellon: www.velomediane.be 
Nature marathon: www.coeurdelardenne.be/marathon 
Triatlon: www.sport-events.be
MESA: MESA Marche 
Mountainbike Worldcup Houffalize
Meer fiets evenementen in de buurt klik HIERUiteraard willen wij graag ook andere sportievelingen binnen onze muren een prima verblijf geven om optimaal te kunnen presteren.


Golfen -  op minder dan 25 km van de vila is het perfect vertoeven in Barvaux op de Durbuy golfbanen.Dit is een link naar de banen van Virton. En uiteraard Fivenations. Voor nog meer golfbanen in de Ardennen, klik HIER.


Adventure - Avontuurlijker kun je het maken met paragliden, quad rijden, paintball, raften (enkele maanden van het jaar) en ’s winters skiën en langlaufen als de weergoden van plan zijn sneeuw te brengen naar Belgische hoogste gebieden.
Wij hebben ook een stoer Ardennen arrangement met enkele onderdelen erin.


Toeristen trein - Erezee heeft een toeristen treintje welke door een fraai stukje Ardennen rijdt via Forge naar Dochamps en terug.


Wellness - Vermoeide benen en een massage nodig?? Of gewoon lekker naar de sauna?? Gezichtsbehandelingen?? Ook dat kan dicht in de buurt in Samree in Domaine de L'alu. Klik voor nog meer wellness en sauna mogelijkheden HIER.


Leisteen mijn - veel huizen in de Ardennen zijn van Leisteen gemaakt. De karakteristieke steensoort komt o.a. uit de mijn in Betrix. U kunt zelf ook een kijkje nemen in deze mijn. Waarbij u 25 m onder grond gaat. Klik hier voor de leisteen mijn.


Markten/streekprodukten - Zomers is er op woensdagavond een markt in Marcourt. Diverse produkten uit de omgeving kun je hier proeven, met live muziek op de achtergrond.
De markt in La Roche is op vrijdag.
Of ga in op zondagmorgen naar Bomal voor de markt.
Klik hier voor een overzicht van de markten in de Ardennen en HIER.
Voor Brocante markten HIER.

B&B kopen in de Ardennen


Kerstsfeer - In de gezellige december maand kun je in de Ardennen goed terecht voor Kerstmarkten. Een tip is de kerstmarkt van Berismenil niet ver van La Roche (meestal 2e weekend december).Tevens heeft La Roche een schaatsbaan in deze periode!

Wintersport - 's Winters kan als de weergoden gunstig gezind zijn geskied en gelanglaufd worden nabij La Roche. Baraque de Fraiture is het grootste skigebied van Belgie en ligt op minder dan 15 km. Andere skipistes in de Ardennen zijn via deze link te vinden.
Langlaufen kan perfect in o.a. Samree, Odeigne en Vecmont. Voor actueel sneeuw nieuws en sneeuwhoogtes kunt u op de link van deze regel klikken.
Langlauf loipes van de provincie Luxemburg, dus rondom La Roche.Info - Bij het toeristenbureau in La Roche en bij ons kunt informatie krijgen over alle mogelijkheden in het gebied b.v. ook waar u kunt tennissen, zwemmen en midgetgolf kunt spelen.


Tips en attracties op een rij - de links van de websites bezorgen  u denodige tips om in de omgeving van La Roche te gaan doen. 
Klik hier voor 15 attracties.Organisatie van uw uitje in de Ardennen? 
Villa le Monde eigenaar Serge heeft een organisatie bedrijf waar u terecht kunt met uw wensen.Hieronder treft u enkele websites die nog meer informatie verschaffen over de Ardennen en La Roche en Ardenne.
www.la-roche-tourisme.com
www.wallonie-tourisme.be
www.luxemburg-toerisme.be
www.echteardennen.be
www.belgique-tourisme.net
www.coeurdelardenne.be
www.ourthe-et-aisne.be

B&B kopen in de Ardennen