Skip Navigation Links
     
  Villa Le Monde
Rue du Nulay 9
6980 La Roche-en-Ardenne
info@villalemonde.com
 
         

De Belgische Ardennen zijn uiteraard fantastisch om te wielrennen en te mountainbiken. Alleen fietsen, samen of met een fietsgroep. 

Onze fietsvriendelijke B&B met fietshotel faciliteiten en gezellige sfeer in La Roche en Ardenne is een ideaal verblijf om overdag de heuvels en dalen met verschillende routes op de MTB of racefiets (koersfiets) te (her) ontdekken en 's avonds na te genieten in onze bed and breakfast met vele mogelijkheden. 

Of het nu gaat om een MTBweekend, wielerweekend Ardennen, enkele doordeweekse dagen tot een geheel verzorgde fietsvakantie. Wij verzorgen alles voor de fietser. Van losse overnachtingen tot een MTB/Wielerarrangement 

*Voor de doordeweekse dagen in oktober, november, maart en april hebben wij nog een extra voordeel (alleen) bij dit arrangement van een gratis pasta maaltijd (anders 10,- p.p.) op de eerste avond. Alleen mogelijk bij boekingen vanaf zondag, maandag, dinsdag en woensdag en alleen bij het MTB/Wielerarrangement. Bij boeking aangeven 'gratis pasta' anders is deze actie niet geldig.
 


Moe van het fietsen? Wij hebben een gezellige serre met bar en haardje. Deze heeft hetzelfde zicht op de kasteel ruïne van La Roche als onze twee terrassen (één overdekt) en beide met BBQ/haard. Een drankje en diner/BBQ staat voor je klaar. Wat wil je nog meer...wij zijn het juiste verblijf voor de MTB'ers en wielrenners!!

Diverse routes zijn voor zowel de racefietser als voor de MTB'er gratis bij ons beschikbaar. Inclusief tips van mij (Serge) omdat ik zelf de trappers, zowel op de weg als MTB, vaak rond trap.
*Wij hebben op deze pagina ook een aantal MTB en wieler GPS routes om te downloaden, klik HIER.

U kunt bij ons losse nachten boeken, uw eigen idee geven maar onderstaand hebben wij ook een aantrekkelijk fietsarrangement voor u (klik de rode onderstreepte regel aan). 

-MTB/Wieler arrangement (3 dag./ 2 nacht.) 
(o.a. latere uitcheck, BBQ, lunchpakket en wassen/drogen van kleding!)


Fietsstalling, huur MTB's en was service
*Wij hebben een ruimte om uw fietsen veilig te stallen. 
*Wij hebben afspuitmogelijkheid voor de fietsen^.
*Kledingwas service hebben wij ook^.
*MTB's zijn bij ons al te huur v.a. € 21,-

^= worden kosten voor gerekend of zit in ons MTB/Wieler ararrangementen. 
 
Menukaart
Wij hebben naast Pasta maaltijden en BBQ ook andere diner mogelijkheden. Onze menukaart
*Onze grote gastenruimte (serre, barretje en haard) en 2 terrassen (1 overdekt, beide met haard/BBQ) zijn ideaal om met een drankje uit onze bar (Irish Pub O'HERBIE) te genieten van een welverdiende rust na een pittige inspanning.


***
*MTB/Wieler arrangement (3 dagen/2 nachten) 
 
(onderstaand arrangement is voor zowel de mountainbiker als wel voor de wielrenner)


Een MTB en Wieler mekka dat mogen de Ardennen wel genoemd worden, in alle jaargetijden is het prachtig rijden over het groene heuvellandschap met zijn prachtige uitzichten en liefelijke beekjes. 

Wij hebben speciaal voor de fiets liefhebbers een aantrekkelijk arrangement gemaakt waarbij u 2,5 dagen kunt mountainbiken en of wielrennen!!! 

Dit arrangement is v.a. 2 personen tot groepen en bedrijven! 

U kunt het arrangement elke gewenste dag aanvangen
.

Inclusief: 2x overnachten, 2x ontbijt (waarvan 1x specifiek op MTB'ers en wielrenners gericht), 1x Gourmet/BBQ of Chef de Grill,1x Lunchpakket, uitcheck om 14.00 uur en daardoor een mogelijkheid om te fietsen en nog te douchen op vertrekdag, 2x wassen van een setje kleding (tevens ligt er een badjas te leen klaar), gratis route kaarten ATB en wielrennen. Gratis fiets afspuit mogelijkheid. Boekingen o.b.v. minimaal 2 personen. 
*Late uitcheck alleen als er op de laatste dag gefietst wordt.

*Wassen is op een kort programma en alleen bedoeld voor fietssetjes (niet voor sokken en ondergoed).

Prijzen p.p.
 
- € 113,-  (gebruik 2 persoonskamer)
- € 104,50    (gebruik 3 persoonskamer)
- € 101,50    (gebruik 4 persoonskamer) 

Optioneel:
*Pasta maaltijd op de 1e avond voor slechts € 10,- p.p.
*Kunt u nog een lunch bestellen bij ons om met een gevulde maag weer huiswaarts te keren. Lunches kosten € 7,50 (alleen voor groepjes v.a. 6 personen). Extra lunchpakketten zijn altijd af te nemen voor
€ 6,-
*Tevens bieden wij de mogelijkheid om ATB's te huren. Dit gelieve aan te geven bij de boeking.
*Een gratis extra nacht(en)? Dan kunt u gebruik maken van onze 3=2 of 4=3 actie. 


*Voor de doordeweekse dagen in oktober, november, maart en april hebben wij nog een extra voordeel (alleen) bij dit arrangement van een gratis pasta maaltijd (anders 10,- p.p.) op de eerste avond. Alleen bij boekingen vanaf zondag, maandag, dinsdag en woensdag en alleen bij het MTB/Wielerarrangement. Bij boeking aangeven 'gratis pasta' anders is deze actie niet geldig.


MEER INFO OF EEN BOEKING? Klik HIER
*Geef aan 'MTB/Wielerarrangement'.


*Helaas zijn er in La Roche geen mogelijkheden tot het huren van racefietsen.

Programma:
-Aankomst bij Villa le Monde v.a. 16.00 uur (uiteraard kunt u met mountainbiken/wielrennen al beginnen voor de incheck en in overleg zorgen wij dat er routekaarten alvast aanwezig zijn op een aangegeven plaats).
 
-Bij terugkomst kunt u 1 setje p.p. in een mand buiten achterlaten, deze spullen worden gewassen en gedroogd en u treft deze de volgende morgen in de ontbijt ruimte. Tevens ligt er een badjas bij de deur om niet koud naar de kamers te moeten lopen.-Er is een mogelijkheid om naast dit arrangement ook op de eerste dag dinermogelijkheden te bestellen. Gaarne dit aan te geven maximaal 3 dagen vooraf. Bij Tarieven/Menukaart staan de mogelijkheden. 

2e dag
-Ontbijt: tijd in overleg

-Aanvang volledige dag MTB/Wielrennen. 
U krijgt een Lunchpakket mee. 

-Wederom kunt u bij terugkomst 1 setje p.p. in de mand bij de voordeur doen en deze worden weer gewassen en gedroogd. En ligt er weer een badjas klaar voor u om aan te doen en naar de kamer te gaan of een drankje te doen en dan te douchen.

-Om 19.30 uur aanvang Gourmet, BBQ of Chef de Grill (al naar gelang tijd van het jaar en het weer) 

3e dag
-Ontbijt: tijd in overleg

-Betaling (b.v. barrekening) en tassen/koffers inpakken en in de badkamer plaatsen

-MTB'n/Wielrennen tot uiterlijk 13.15 uur.

-Om 14.00 uur is de verlate uitcheck.
(bij grote groepen is het mogelijk dat men van minder douches gebruik kan maken dan de dagen ervoor) 

*Wij hanteren annuleringsvoorwaarden.

***

GPS routes voor MTB en Wielrennen op de weg.
*Zet Exporteren op GPX en klik ernaast op 'Opslaan'.
*De vaste MTB tracks in La Roche (4 stuks) zijn perfect aangegeven daar heb je geen GPS voor nodig en staan hier dus ook niet onder. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe (mooie) uitgepijlde tracks bijgekomen sinds 2013.

*Onderstaand zijn allemaal zelf gemaakte en gereden routes. Allen strartend vanaf Villa le Monde en weer terugkomend bij ons. Zo autoluw mogelijk.
*Downloaden dient u thuis te doen.
*Bij 'Op de weg' staat (R) of (L) voor rechts of links van Villa le Monde. Zo kun je twee routes combineren (op één dag of in 2 dagen) zonder hetzelfde te fietsen.

*km = Kilometers hm = hoogtemeters

-MTB La Roche - Achouffe - La Roche 47km 1061hm.
-MTB Deel paarden route 2/wandelro. geel 3 23km 594hm.
-MTB Deel paarden route 2/ri. Berismenil 24km 694hm.
-MTB Richting Mierchamps/combi route 4 27km 426hm.
-MTB Route 3 La Roche, alternatief begin 22km 330hm.

-Op de weg (R) Auberge Le Hibou (lunch) 85km 1228hm.
-Op de weg (R) Heyd/Durbuy/Septon 83km 1200hm.
-Op de weg (L) Bastogne/Ravel/Houffalize 80km 1000hm.
-Op de weg (L/R) Hives/Cheox/Beffe 71km 1345hm.
-Op de weg (L) Hives/Houffalize 61km 993hm.
-Op de weg (R) Weris/Ourthe dal 60km 668hm.
-Op de weg (L/R) Lavaux/Genes/Boverie 58km 904hm.
-Op de weg (L) Door bossen van Nassogne 53km 736hm.
-Op de weg (R) Marcourt/Beaulieu 50km 884hm.
-Op de weg (L) Infiets rondje 31km 400hm.

***

*Wieler en MTB agenda voor alle fiets evenementen in de Ardennen.
*23 juni 2013 was het Belgisch kampioenschap (BK) wielrennen in La Roche en kwamen de profs meerdere malen door onze straat. FOTO'S
*Onder: Luik-Bastenaken-Luik,elk jaar door onze straat en ook een andere Ardennen klassieker, de Waalse Pijl komt geregeld in omgekeerde richting voor onze B&B langs.